Salsa Romesco

Una salsa que queda bona tan per menjar amb calçots, carns o inclús sucada amb pa!

Ingredients per un bon pot de salsa:
– 100gr d’avellanes torrades
– 100gr d’ametlles torrades
– 1 cabessa d’alls
– 1 ceba
– 3 tomàquets
– unes 2 o 3 cullerades de carn de nyora (venen pots) o 5 nyores
– un raig de vinagre de vi blanc (jo el vaig posar de poma perquè no en tenia)
– oli d’oliva verge extra
– sal
– pebre negre
– pebre vermell
– dues o tres llesques de pa torrat per espessir

Preparació:
1 – Encenem el forn a 190º o 200º i en una safata hi posem la cabessa d’alls pelada, la ceba també pelada, els tomàquets que els hi fem una creu perquè després es puguin pelar millor i ho reguem tot amb un rajolí d’oli. També hi afegim el pa i ho posem al forn durant uns 30 minuts, encara que el pa s’haurà de treure abans que es torra molt ràpid!
2 – Pelem les ametlles i les avellanes i les triturem amb un robot (si queda una mica de pell no passa res), ho posem en un got gran i llavors hi barregem el pebre vermell, el pa torrat i la carn de nyora i reservem un momentet.
En principi ja haurem tret la safata del forn i estarà tot escalivat, llavors tirem els alls directament al got, també la ceba una mica tallada a trossos i agafem els tomàquets, els pelem, els hi traiem les llavors passant-los per un colador i ho incorporem amb la resta d’ingredients junt amb el raig de vinagre (amb compte de no passar-se, després sempre se’n pot afegir més). També hi tirem un bon raig d’oli, sal, pebre negre i li passem la batedora fins que estigui tot integrat.
Un cop passat per la batedora és qüestió de tastar-ho i rectificar del que calgui (sal, pebre, vinagre…) i ja estarà a punt per servir! 🙂
Salsa Romesco

La recepta és una barreja de la manera de fer-la de la meva mare i d’aquesta web

Advertisements

3 thoughts on “Salsa Romesco

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s